Tips for å unngå hudproblemer ved bruk av munnbind

I disse dager er det å ha på seg munnbind blitt en del av vår hverdag. Det kreves nå på mange offentlige steder, som restauranter og dagligvarebutikker, for å beskytte mot det «nye» coronaviruset. 

Hvis du opplever hudutfordring av å bruke maske er du ikke alene. Denne tilstanden kjent som «maskne» (maskeakne), er et vanlig problem ved bruk av munnbind.  Jeg vet fra egne erfaringer at det blir ganske så klamt og tett i de maskene, som igjen har ført med seg irritert, kviset og uren hud

Ledigtime har vært i kontakt med en av våre hudpleiesalonger Austevoll Hud, Spa og Fotklinikk og fått noen tips til hvordan du kan minimerer disse plagene.

Hvorfor opplever mange av oss hudproblemer knyttet til munnbind?  

– Munnbind fører til økt fuktighet og varme under masken. Det blir friksjon og irritasjon mot huden som igjen fører til tilstoppede og irritert talgkjertler. Den fuktige atmosfæren påvirker spesielt deg med tendens til følsom, rødmende eller uren hud. 

Hva er de vanligste plagene ved bruk av munnbind?

– Når en bruker munnbind er det lett at huden blir sår, og det blir små åpninger i huden som bakterier kommer til å skape ytterligere irritasjon. Dette kan føre til hudproblemer som hudormer, akne, sår og flassende hud. I verste fall kan det føre til utslett eller kløe. Problemene varierer fra ulike hudtyper.

Hva kan vi gjøre for å minimere disse plagene hjemme?

– Det er viktig å ta seg ekstra tid til stell av huden og en god rutine er nøkkelen her. Rens huden morgen og kveld og unngå billige renseservietter, ettersom de ofte lager mer trøbbel enn de hjelper.

Bruk ansiktsmaske som er tilpasset din hud sitt behov. Er huden tørr, legg på pleiende maske som gir fuktighet, jeg anbefaler Academie Honey Maske, den er beroligende og gir mye fuktighet til huden. Er huden tilstoppet med hudormer acne og tørr hud er Academie Aprikos masken fin, masken legges på ny renset hud i 20 minutter, da vil du få gløden tilbake også. 

Tørre lepper er også et problem ved bruk av munnbind. Her kan vi anbefale SENSAI total lip treatment, den jobber i dybden og gir mye pleie til tørre lepper. 

Ta av masken så snart du kan, husk også å bytt munnbind ofte!

Unngå å ta på din hud

Du tenker kanskje ikke over det, men i løpet av dagen rører du huden mange ganger. På den måten overføres skitt og bakterier fra dine hender til ditt ansikt, hvilket kan være årsak til urenheter. 

Sørg for en god håndhygiene med håndsprit og håndvask. Dette er særlig viktig når du tar av og på munnbindet. Jo mindre du tar på ansiktet, jo mindre er sannsynligheten for urenheter.

Bestill deg en time hos en hudpleier

– Det beste du kan gjøre for huden din er å bestille en tur til en hudpleier, vi anbefaler ansiktsbehandling der hudpleieren velger den rette behandling til akkurat din hud. Hudpleieren vil også gi deg råd og veiledning til videre pleie og ikke minst får du en deilig behandling som er godt for både kropp og sjel.

Du finner Austevoll Hud, Spa og Fotklinikk og hundrevis av andre dyktige hudterapauter på ledigtime.no

Meld deg på nyhetsbrev