Merverdiavgift innføres på alternative behandlinger

I 2001 ble det innført moms på tjenester, men alternative helsetjenester og kosmetisk kirurgi har vært unntatt.
Fra 01.01.2021 har Stortinget vedtatt at det nå skal innføres merverdiavgift på dette. Her er noe av det som må gjøres i din virksomhet.

Noen midlertidige unntak

Foreløpig kun kosmetisk kirurgi som er medisinsk indisert som er unntatt mva-plikten i dag. Dette er en ordning slik vi kjenner det fra tannhelsetjenester i dag.

Av alternative behandlinger vil osteopati og naprapati først bli tillagt moms den 1.juli, mens akupunktur vil bli omfattet av regelendringen 01.oktober.

 

Hva gjør jeg i salongen min?

Det er viktig at eier/daglig leder finner ut hvilke behandlinger i din salong som eventuelt rammes av disse nye reglene. Er en usikker på hvilke tjenester som rammes bør en prate med sin regnskapsfører for å være sikker på at en ikke overser noe.
Det er også viktig å være klar over at en nå er fradragsberettiget for kostnader i virksomheten, dette gjør at en kan vurdere om prisøkningene i salongen ikke behøver å lempes over på kunden i sin helhet.
Når en har funnet ut hvilke behandlinger som skal få moms kan en selv fikse dette i kasseprogrammet:

Slik gjør du: 

Måten dere selv ordner dette, er å endre inntektskonto på behandlingen til “behandlinginntekter 25% mva”. Dette gjøres i Timeboken under innstillinger/behandlinger.  Husk også at du må justere “behandlingsprisen”  dette gjør du også under innstillinger/behandlinger i Timeboken.

Møter dere på problemer kan en selvsagt ringe vår support på 40004079 for å få assistanse.

Meld deg på nyhetsbrev