Tar du kredittkort?

Betalingsmønsteret til den norske forbruken har endret seg voldsomt de siste årene. Det samme har også betalingsløsningene vi velger å benytte oss av. Som salong- og forretningseier er det viktig å kunne møte sine kunder når disse endringene skjer. Her skal vi se nærmere på utbredelsen av kredittkortet og hvorfor det kan være viktig for deg å kunne tilby dette.

Tall og Statistikk

«Tar du Mastercard?» er nok et spørsmål mange av de som jobber i salong har hørt før. Det er ikke spesielt rart:
Ved utgangen av 2018 fantes det omtrent 14,6 millioner betalingskort i Norge. 43 % av disse, eller 6,8 millioner, er kredittkort. 90 % av disse igjen er internasjonale kredittkort (hovedsakelig Visa og Mastercard). Norske bruksvaner for betalingskort viser en stadig økning i kortbruk. Fra 2007 der under halvparten av alle transaksjoner ble foretatt med kort, ser vi i 2018 at 80% av kjøp ble foretatt med kort. Kun 10% ble gjort kontant og de siste 10% fordeles på den fremvoksende mobilbetalingen, som for eksempel Vipps.

Disse tallene viser bare med all tydelighet at det å kunne akseptere alle korttyper er svært viktig.

Kostnadsmyten

Det vi ofte møtes med i samtaler om kredittkortløsninger er kostnadsaspektet for bedriften. Det er fortsatt en kostnad knyttet til det å akseptere kredittkort, men på grunn av den økte konkurransen mellom de forskjellige betalingsformidlerne, er den betydelig lavere enn det skeptiske bedriftseiere frykter. BankAxept, som er «det vanlige» bankkortet, har sin faste kostnadsmatrise som gjelder alle, men på kredittsiden kan du oppleve variasjoner ut ifra hvilken innløser en velger å bruke.

Den andre haken som det ytres bekymring for er utbetalingshastighet. I dagens straks-samfunn har heldigvis de fleste tilbydere daglige oppgjør slik at alle bedrifter kan se penger på sin konto like hurtig som det kan forventes.

Muligheter

Easyupdates kunder på bankterminal kan nyte godt av en fremforhandlet transaksjonsavgift som er lavere enn det en møter i markedet ellers. Elavon har heller ingen oppstartsgebyrer, måneds- eller årsavgifter. En betaler kun for den faktiske bruken av kredittkort. De tilbyr daglige oppgjør samt rapporter og oppgjørsmeldinger gjennom sin nettløsning iMerchantConnect. I forhold til sikkerhet oppfyller Elavon alle krav til kortsikkerhet og er utformet etter PCI-sikkerhetsstandarden. Det gir en trygghet for deg og for kunden.

Hvordan tar jeg kredittkort i min bedrift?

For å sette i gang kredittkortbetaling i din bedrift trenger du kun å klikke på knappen under, så vil vi sette deg i kontakt med Elavon. Har du ikke en bankterminal avtale med oss i dag må dere gjerne ta kontakt med vår salgsavdeling på salg@easyupdate.no eller 40004079 for et godt tilbud.

Meld deg på nyhetsbrev