Kjenner du at hud og hår alt begynner å bli tørrere?

Følelsen av stram, tørr og irritert hud er ofte assosiert med høst- og vintersesongen. Den største faktoren for at huden oppfører seg slik på denne tiden av året er temperaturforandringer. Det typiske norske været der du går fra minusgrader til plussgrader flere ganger om dagen har mye av skylden.

Vann gjør det også verre

I den kalde perioden av året er det anbefalt å ikke overdrive med dusjing og bading da dette skaper mer kløe og tørr hud. Det hjelper å unngå kokvarmt vann i dusjen og heller holde det lunket. Selv om det kan være fristende å ta seg en lang og varm dusj på kalde dager, vil dette ikke være spesielt bra for huden.

Etter du har eksponert huden for vann er det viktig å tilføre fuktigheten tilbake med en fetere krem uten vann. Man bør heller ikke glemme å rense huden godt, da det særlig i byene er mye forurensning i luften nå. Det å fjerne døde hudceller med eksfoliering og tilføre ekstra næring gjennom masker og oljer er veldig viktig nå.

Profesjonell behandling

Bestill deg en time for å få en intensiv fuktighetsbehandling hos din hudpleieklinikk, de vil også kunne gi deg skreddersydde produkter som passer til din hud. Vi har alle forskjellig hud med forskjellige utfordringer så dette er virkelig å anbefale.

Meld deg på nyhetsbrev