Hva bør du vite om pleie til vinterhud?

Om vinteren har huden et større behov for pleie da den utsettes for mer belastende vær og temperaturer enn normalt. Da fortjener både den og du en fuktighets- og næringsrik hudbehandling.
Egenpleie er nøkkelordet til en sunn hud, men det kan være vanskelig å finne frem til de produktene som passer ditt behov best i jungelen av kremer og velværeprodukter. 
Vi har pratet med Anne Omland Greipsson, eier og dagligleder av Josefine Hudpleie, om dette. Hun har jobbet som hudterapeut i 33 år og har gjennom årene opparbeidet seg solid og stadig oppdatert faglig kunnskap.

Hva er de typiske hud problemene du møter på i vintersesongen?

– Vinteren kan by på utfordringer for alle typer hud. De mange overgangene mellom kald vinterluft og et tørt/varmt inneklima gjør at huden har lett for å bli tørr og sår. Kombinert med varme bad og hyppig håndvask opplever folk flest at huden kan føles stram og dehydrert. 
           
           Da trenger vi mer fuktighet og gode planteoljer som gir god beskyttelse, som lar huden puste og fuktigheten kan fordampe gjennom. Eksempler på gode planteoljer er shea butter, jojoba, arganolje og macadamianøttolje for og nevne noen.

Hva er de største «feilene» de fleste gjør som skader huden mer enn det hjelper?

– De største feilene vi kan gjøre er å bruke feil oljer. For eksempel mineraloljer som legger seg som et lokk på huden og ikke lar fuktigheten fordampe. Da kan fuktigheten fryse på huden og skade den.

Hvilke behandlinger ville du anbefale til dine kunder nå i vintersesongen?

– I salong anbefaler jeg gode fuktighets- og næringsrike behandlinger som også reparerer den skadede huden.

Hva kan man gjøre hjemme for å ta bedre vare på huden?

– Det er også viktig å huske at når det blir kaldere og vi trenger varmere klær da trenger vi også rikere vinterkrem. Jeg anbefaler også å bruke serum under ansiktskremen. Når man blir eldre trenger huden mer reparasjon og et godt serum jobber mer aktivt på disse hudproblemene. Ta gjerne korte dusjer og ikke bruk for varmt vann.

Dine hender er meget utsatte i vinterværet. Det er viktig at du husker å pleie dem med en fuktgivende og beskyttende håndkrem sammen med votter.

– Sprukne lepper er også et “gøyalt” problem som dukker opp i vintersesongen. En god leppepomade inneholder bare gode planteoljer. Jeg anbefaler å bruke leppepomade etter hver tannpuss, det vil gi leppene rikelig med næring og beskyttelse som varer hele dagen. Jeg fraråder bruk av lypsyl, det vil skade leppene mer en den hjelper og man kan ende opp med å bli avhengig.    

           For gode råd og veiledning er det lurt å ta turen til en dyktig hudpleier som kan tilpasse behandlingen til din hud. Du finner Josefine Hudpleie og hundrevis av andre dyktige hudterapauter på ledigtime.no

Meld deg på nyhetsbrev